Бареков: Случилото се с Кулезич е грозно и недопустимо

Съжалявам, че не мога да дойда и лично да изкажа възмущението си от нападението над Люба Кулезич, каза по телефона в Люба Кулезичпредаването на Емил Кошлуков Николай Бареков.Според него, с такива прояви България слиза и ще продължава да слиза надолу в класациите за свобода на словото. Той призова МВР да открие бързо извършителите и поръчителите на нападението.

Изпълнителният директор на телевизията смята, че това е поръчков акт, насочен към дестабилизиране на положението в страната. Той обясни , че вчера TV7 е имала проблеми със заглушаване на сигнала на камерите им от площада пред правителството и затова не е имало пряко предаване.

Според него това може да е извършено от някаква парасилова структура, която не е имала интерес събитието да се отрази адекватно.

Преди време именно Бареков освободи Кулезич от телевизията си заради неразбирателства по политиката на предаването й.

“Положението в страната е сериозно и една искра може да взриви ситуацията и да ни хвърли в хаос”, каза още Бареков.

Ако ДПС и БСП продължат с кадровата си политика в момента, те ще върнат отново ГЕРБ на власт, смята той. Трите партии в парламента имат по малко от 30% от гласовете на българите и това не трябва да се пренебрегва. Хората са тотално отвратени от парламентаризма и назначенията на правителството в страната.

Според шефът на TV7 той се е убедил, че в Благоевград, където вчера имаше дискусия на площада, хората не приемат назначението на областен управител от ДПС.

Това според него е знак, че правителството не взима верни решения. Няма кредит на доверие към кабинета на Орешарски и това хората от властта трябва да го разберат. В същото време не трябва и ГЕРБ да се опитват да яхнат вълната на общественото недоволство, завърши Бареков./БЛИЦ

коментари